måndag 25 februari 2013

Till dig som vill satsa på politik

Jag läser en insändare i Nynäshamnsposten skriven av Harry Boeveng (M) den 26/2 - 2013.

Jag kan inte låta bli att bli förundrad över hur man kan tro eller leva i villfarelsen, att invånarna tror på det Sverige man lever i, är det Sverige med politiken som beskrivs i artikeln?

Sverige är ett land med demokratiska fri och rättigheter och allmänna val. Vad många glömmer, är att vi har en representativ demokrati, där vi i dessa val utser representanter till de demokratiska församlingarna och att det är dessa som har den direkta beslutande "makten".

Vi röstar alltså på det parti och personer som i rätt stor utsträckning ska besluta om stora och små fågor i våra liv. På insändarsidorna i NP och andra tidningar framförs mellan valen, synpunkter på hur dessa fulkvalda politiker förvaltar det förtroende man har fått.

Det bästa sättet att på ett mer konkret sätt, påverka samhällsutvecklingen är att själv engagera sig i politiken.
Alla partier har ett behov av att förnya sin politik och det persongalleri som företräder politiken i de politiska församlingarna.

Jag vill därför uppmana dig som har ett intresse av en positiv samhällsutveckling att ta kontakt med det parti som står dina åsikter närmast och där engagera dig för att förhoppningsvis kandidera i 2014 års val.
Nya Moderaterna har som mål att förändra, förenkla och förbättra vardagen för Nynäshamns medborgare.
Vi tycker att 99 års, oavbrutet, socialdemokratiskt maktinnehav i Nynäshamn räcker.

För att kunna kandidera för Nya Moderaterna i valet 2014, måste du dock vara medlem hos oss senast den 31 Mars 2013, så det börjar bli bråttom.
Nynäshamn kan mer och bättre - Välkommen att ansluta dig till den Moderata förnyelsekaravanen.

3 kommentarer:

 1. Ja man undrar om folk går på detta, igen?
  Röstar man på ett parti så har man givit bort sin röst i fyra år!
  Man förbinder sig att alltid rösta så som partet säger om man vill engagera sig.
  - Vi röstar alltså på det parti och personer som i rätt stor utsträckning ska besluta om stora och små fågor i våra liv.

  Läs detta igen och begrunda.
  I rätt stor utsträckning? Om Srora och små frågor i våra liv?

  Varför inte rösta som du vill i alla frågorna, stora som små?
  Rösta på de frågor som engagerar just dig och verkligen kan förändra!
  Nya Moderaterna har som mål att förändra, förenkla och förbättra vardagen för Nynäshamns medborgare.

  Jag garanterar att vill man ha förändring, förenkling och ffa förbättring, så är det inte ett politiskt parti man ska lägga sin röst på. Utan i så fall en direkt demokratisk röst som innebär en röst på dig själv, en röst för våra ungdomar, äldre, handikappade.
  En röst i empatins tecken.

  SvaraRadera
 2. På 70-talet skrev Gustaf Olivecrona en utmärkt pocketbok, otroligt klarsynt redan 1974. Om de två nya klasserna som parallellt erövrar mer och mer makt "i god demokratisk ordning" som man hela tiden säger. "Svenskarna och deras herrar" heter den" Allt han skrev är sant. Sorgligt att vi först nu börjar vakna för att vi ger en överhet öppna mandat i 4-årsperioder och vi kan inget göra när det håller på att spåra ur. Dessa två klasser är Näringslivet på ena sidan och partipolitiker och deras tjänstemän (facket bla) jämbördiga på andra sidan. Vi är så ofattbart lurade.
  Alla bör se LÖNESÄNKARNA i Dokument innifrån, ligger några dagar till på Svt play - http://www.svtplay.se/video/1031746/lonesankarna

  SvaraRadera
 3. Jag såg den Anna och har en länk till densamma. Jag tycker att fler och fler får upp ögonen och känner att det finns hopp inför valet 2014. Som jag själv ser det på insändare i Nhp här, så är man riktigt less på de politiker vi har. Ett enormt slöseri av skattepengar på dittan och dattan, medan skola och äldrevård får stryka på foten.

  SvaraRadera