tisdag 26 februari 2013

Om nu ytterligare att land

Om nu ytterligare att land, i detta fall Frankrike, bryter den finanspolitiska pakten inom EU, så borde ju alla Svenskar oroligt undra varför Riksdagen den sjätte mars skall rösta om huruvida vi skall stödja detta spektakel oreserverat eller bara fortsatt i största allmänhet!

Den politiska lösningen, som därför med all sannolikhet kommer att torgföras denna vecka, kommer därför att bli att öka den valutafinansiella centralstyrningen, och därmed slutligen radera den svenska nationella demokratin som kuliss och införa mer öppen finansiell diktatur under ECB, där Sverige alltså öppet kommer att få solidariskt ansvar för det övriga Europas ekonomiska situation.
/ Carl Norberg

Nynäshamn är sämst i länet!
Bottenplacering i Lärarförbundets skolrankning


Artikeln finns här på Nynäshamnsposten.

Nynäshamn är den sämsta skolkommunen i Stockholms län. Det anser Lärarförbundet, som har presenterat en rankningslista över alla kommuner i Sverige.

Relaterat

Lärarförbundet presenterade under torsdagen sin årliga rankningslista över Sveriges kommuner, ur ett skolperspektiv. Rankningen bygger på fjorton olika kriterier, som bland annat resurser till undervisningen, lärartäthet, elevernas resultat och hur många elever som efter skolan studerar vidare på högskola.

Årets lista är nedslående läsning för Nynäshamns kommun. Bland Sveriges 290 kommuner hamnar Nynäshamn på plats 283.

Det innebär att Nynäshamn är sämst i Stockholms län. Endast Hylte, Älvkarleby, Flen, Lilla Edet, Mellerud, Nordanstig och Ljusnarsberg är sämre, enligt Lärarförbundet.

Grannkommunerna Haninge och Botkyrka hamnar i rankningen på placeringarna 267 respektive 274.


Det råder en växande känsla av hjälplöshet.
Nu behövs AD mer än nånsin!
Ja vi är många men vi är ändå fortfarande för få, för att tydligen ändra den väg som vi nu är på väg och rusar emot!
Hjälplösheten!

Ja hur många känner inte så och ser att vad som än görs av andra, bl.a organisationer och fantastiska människor som bloggare, därav många eftertänksamma oberoende vardagliga mänskliga politiker. Bloggare som har intresse i att försöka visa på hur det står till i och med allt.
Bloggare som har ett intresse av och i politiken, i den ekonomiska eller i andra områden som är minst lika viktiga.
Men nej, ingenting hjälper! Vi känner oss hjälplösa.
Deras ord visar bara att vi är ännu längre ifrån, men vi blir ändå glada att vi inte är ensamma om att se.
Vi är många som känner och läser om föraktet mot oss vanliga människor, det är just det våra politiker och det kapitalistiska herraväldet har och vi är många som idag känner rent av vanmakt inför systemet.

Vad kan vi göra åt det då?
Vi är säkert miljoner som känner lika, men har inte de rätta verktygen som måste till för att få till en förändring.
Vi tänker precis så som politikerna vill att vi ska tänka, jag röstar på ett av de vanliga partierna för att....
och där är vi åter i fällan och har åter igen sålt vår själ till överheten.

Hur många gånger ska de politiker vi har, få köra upp samma skit i oss utan att vi kräver en förändring?
Hur många gånger till, ska vi låta dem komma med samma lögner om förbättring.
Lögner om att det här, är det bästa för er allmänheten?
Ja vi är rädda, det vet man om och spelar naturligtvis på den vägen.
Man har våldtagit oss, snott våra pensioner och trycker ner oss i en undermålig äldreomsorg, där de vet att vi inte längre kan göra något åt det. Hur länge ska det få fortsätta?

Men det är precis som de säger, det är vårt eget fel eftersom vi själva valt det och det går vi på varje gång?
Nej det är inte det vi vill.
Det är inte det vi valt, röstat för, eller ens skapat själva!
Vi har trott på er politiker, att ni valt att bli politiker för folkets väl och att föra vår talan. Istället visar det sig varje gång att ni endast tänker på er själva...
Ni går alla den kapitalistiska överheten till mötes och blir rikt belönade varje gång.

Nej gott folk, det är nu och endast nu som det finns en möjlighet till förändring och det är genom dig själv.
Vi kan ändra turordningen och visa var och hur skåpet ska stå.

Vill du kunna leva på din pension?
Vill du känna trygghet när du är gammal och eller handikappad?
Vill du att dina föräldrar en gång ska kunna få vara en del av vårt folkets "framtidens" samhälle? Eller att möjligen dina barn för en chans att bli något, få ett arbete eller rn bostad?

Vi är många som kan, vill ge mänskligheten den möjligheten innan det är för sent.
Vi vill att det är du som sätter agendan och ger oss, dig själv och alla aandra ett rättvisare samhälle.
Det kan du och vi åstadkomma tillsamman nu, med och "endast" med en Direkt Demokrati.
Var själva med och bestäm.
Vi måste göra något och det är nu, annars kommer vi att för alltid vara förslavade inför överheten.
Vi är ännu i alla fall, inte rättslösa.
Låt det inte gå så långt innan!


Alla vet om det!


Alla vet att det finns ett enormt politiker förakt och att det är en stor anledning till att partier, rörelser som SD vinner mark inom politiken. De har tagit allt mer plats i media genom dålig eftertänksamhet och sina galna framträdanden, som människor inte bryr sig om tack vare för att politiker inte heller gör det.
Vilket kan bero på att våra politiker idag, hellre ser till sig själva än till folket i övrigt.
Nu får det vara nog tänker folk och nu får det vara nog tänker jag.
Vi som inte vill ha en ännu värre diktatur än den vi redan har? Vi som vill vara med i den förändring som idag sker över hela världen, en folklig rörelse som säger att nu är det slut med korruption, slaveri och fruktan. Det är empati, förståelsen och glädjen vi kräver tillbaka.
Vill vi ha ett parti i Nynäshamn som frågar folket först och sedan följer majoritetens vilja?
Vill vi ha ett parti i Sverige som frågar folket först och sedan följer majoritetens vilja?
Ja är svaret, vi vill vara med i utvecklingen åt ett rätt håll.

Som Peter Storm säger, (Höger-Vänster är en illussion skapad av eliten för att hålla fåren upptagna med inbördes trätor medan de rånar och förslavar oss).
Ja det finns många som arbetar för en gemensam välfärd. Tina Robé säger att våra ekonomiska problem som vi alla står inför, inte beror på oss själva. Inte heller att det är invandrarnas fel, utan på en politik där ingen längre bryr sig om vad som sker sedan!
Det är en vansinnig politik och en skam för varje individ som blir indragen i något man inte kan göre något emot.
I Sverige så är det inte politikerna som styr Sverige, det är pengarna och det förklarar Carl Norberg här väldigt bra i Vakna ögon:
Oavsett partitillhörighet, partisympatier, så måste vi gemensamt värna om varandra och världen. Vi måste möjligöra för att alla ska få vara med i förändringens tid, det sker nu tack vare
Aktiv Demokrati i Sverige och olika egna små grupperingar som startar upp runt om i kommunerna. Alla har samma mål men har startat för att det är bråttom. Vi arbetar inte för att ta bort partibehörigheterna från kartan, utan för att skapa en gemensam karta för alla människor.

Så var med nu, skriv under namnlistorna som möjligör att direkt demokrati får möjlighet att starta upp. För att nu förändra politiken och se till att alla människor får vara med i besluten över sina egna liv!
Vi ska befria våra sittandes politiker från ansvaret.
Allt finns klart, alla kommer att få information om vilka frågor som behandlas hela året om och för all framtid. Det kommer att bli enkelt och folk kommer finnas till för att hjälpa till så att alla förstår. Vara med i dialogerna, diskussionerna och besluten i alla frågor.
Frågorna kommer att läggas ut så att alla kan ta del av dem. Frågor som inte berör alla såsom "personliga", kommer naturligtvis att behandlas konfidentiellt inom kommunens styrelse. Det är slut med korruption och mygel, det är slut med gräddfil för de som haft det.
Det är en ny tid, en tid för hela folket.


Hur är det med våra pensioner? 

Pensioner
Dom snackar om pensioner. Dom snackar om att vi inte har råd med framtida pensionärer. Dom snackar om höjd pensionsålder..Men vad håller dom på med egentligen?
Vi är förmodligen grundlurade igen!.
Om vi tittar på kommande pensionärer. Hur ska dom kunna få en vettig pension då vi har den arbetslöshet vi har? Då vi inte längre har säkra´jobb.
När mängder av unga inte ens får en chans till att komma in på arbetsmarknaden. Det handlar inte om våra pensioner. Det handlar om att trycka ner, om att mycket vill ha mer.
Det är ju underligt att vi inte har pengar till pensioner, samtidigt som vi har råd med politikerpensioner,avgångsvederlag mm. Då har råd med pension och bonus system på mångmiljonbelopp till statliga chefer och höga tjänstemän.. Men det här vill dom inte prata om. Dom vill inte ens knysta om att den biten har spårat ur. Vi ser det senaste lama försöket där dom vill sänka sånt här för de som inte än kommit in i rullorna. Men själv ska dom klara sej. Att man inte vill röra i sånt här från politiskt håll beror till stor del på att om man gör inskränkningar på höga chefer och tjänstemän, men inte på sej själv så ligger man nog jäkligt illa till . Kliar du mej så kliar jag dej är det som gäller. Sen får vi betala notan då det inte längre går.
/ Mikael Gideryd

7 kommentarer:

 1. Ja här kan man kommentera, ställa frågor etc. Alla kommentarer granskas innan publicering.

  SvaraRadera
 2. Jag förstår inte varför ingen reagerar? Vi låter våra politiker sälja ut hela landet för ingenting, vi betalar t.o.m för det. Ut ur EU nu!

  Hur vore det med ett land utan arbeten, lön, pensioner?
  Vi är mycket snart där och sedan är det försent! VI kommer inte ha en chans att återhämta oss och även om det inte bara är våra eminenta politiker, bankmaffian och den finansielle eliten som tycker att vi måste nu samlas, så om det är bara för att skydda dem själva för vad man åstadkommit genom att förslava hela mänskligheten.
  Så har också vi del i detta eftersom vi inte reagerar!

  SvaraRadera
 3. ATT ÖVER ”EN NATT” SKAPA EN STARK EKONOMI I VILKEN NATION SOM – I-LAND ELLER U-LAND – ÄR SÅ BANALT ENKELT ATT DET KNAPPT GÅR ATT FÖRKLARA = LUGN OCH RO FÖR ALLA !

  I o f s så kan jag ha fel i detta - men det kan jag ej föreställa mig att jag har - därför att i så fall skulle det ju vara så att Wi av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna - för evigt skulle vara DÖMDA till att leva med det sedan 1800-talet pågående pyramidiska ekonomiska tänkandet och agerandet av banksters = pengar är i dags dato huvudBEKYMRET för oss av vanligt folk.

  Så illa kan det väl ändå ej få vara i evigheters evigheter - eller ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har så rätt Josef och tack för din blogg, den har givit mig många tankar och svar :) Nej du har inte fel i detta, precis som du säger visar verkligheten något annat. Klart att folk blir oroliga och värre blir det när media vågar skriva om det, men jag tror att vi kommer att få gå en tuff tid till mötes, vi kommer att få kämpa för att hålla oss upprätta. Men kraften kommer vi få utav att de som är upphovsmän till detta fördärv, kommer att få krypa till korset. Folken kommer att kräva rättvisa och återbetalning. Som du säger är allt ett pyramidspel och världens genom tiderna största kupp har utspelat sig mitt framför ögonen på oss. Nu har vi upptäckt det och kommer att ställa allt till rätta, fast livet kommer att bli annorlunda för många. Det blir slut på vansinnes konsumtionen o dyl. ;)

   Radera
 4. Här svarar jag på frågor som vänner har ställt och ett svar var:
  Inget politiskt parti har medicinen, utan den har folket och bara folket själva. Vi som nation och massa kan sätta press på bank kartellen, näringsliv och bestämma dagordningen. Endast vi kan forma den värld vi önskar för våra äldre, handikappade och unga. Vi kan säga att det ska vara pension vid 60 och ge ungdomen en chans. Idag står de totalt utanför allt. Vi kan gemensamt varesig vi är moderater eller vänster, göra gemensam sak att rösta sakpolitiskt och det är massan, empatin som vinner. Många om inte alla, har redan insett att politiker i partier endast tänker på sig själva. Vi kommer på det här sättet bort från korruption och dubbla stolar.
  Vi bygger upp en gemenskap som aldrig får en chans att växa med politiker. Politiker föraktet är för stort och det har man själva sett till.

  SvaraRadera
 5. Nej det är inte så, du kan vara sosse och rösta på dem. Men det kanske blir en fråga senare där du inte vill lägga din röst på dem utan väljer en annan väg, en annan delegat som tycker precis som du i frågan. Har du en helt egen syn, så kan du vara delegat själv och fiska röster till ditt förslag. Oftast inom diskussionen så kommer man fram till de förslag som kommer att ligga närmast för att beröra massan och här kommer det att finnas delegater som står för varje form av svar som går att rösta på. En förändring som måste till är att tiden inte längre är panik. I en förändring så måste allt få ta sin tid. Rom byggdes inte på en dag även om man vill att nya slussen ska ta form innan man satt spaden i berget! Med rätt vilja, rätt folk och rätt kompetens så tror inte jag att det blir några problem. Men om, så är dessa till för att lösas. Direkt demokrati fungerar i schweiz där bank kartellen nu är galen eftersom man vill rösta bort bonusar! Ja det måste till en förändring och indelningarna som du säger kommer nog att äta upp det system vi är van vid. Folk kommer att bli mer intresserade av politik och därför att man plötsligt känner att man faktiskt har en talan som betyder något en gång.

  SvaraRadera